Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Presentació

Ens complau presentar-vos el número 11/12 de la nostra revista en el qual es recull la tasca realitzada per la nostra Associació durant els anys 2007 i 2008. L’any 2007 va ser l’any de la celebració del 15è aniversari de la creació de l’ACIC.
Va ser un moment important per a nosaltres ja que vam poder fer balanç de la feina feta i reflexionar sobre el futur de la nostra entitat.

Pel que fa a l’any 2008, destaquem dos esdeveniments també molt importants en la nostra trajectòria: la consecució de la nostra reivindicació del vot accessible que es va aplicar per primer cop en les Eleccions Generals del 9 de març de 2008, i la realització de la Jornada d’Integració Laboral a Sant Feliu de Llobregat, el novembre del mateix any.

Per celebrar el nostre 15è aniversari, vàrem realitzar diversos actes, uns de caire més intern i altres amb projecció pública. Els de caire més intern van ser un dinar i un viatge a París al setembre de 2007 que ens va permetre, entre altres coses, visitar la Casa Museu de Louis Braille, fet que va resultar molt emotiu.

Per celebrar el nostre 15è aniversari de forma pública vam voler presentar un Documental titulat "Per una cultura a l’abast de tothom" que va ser la consolidació d’una part molt important de la nostra feina que ha consistit en treballar en favor de l’accés a la cultura i a la informació. Aquest documental ens ha permès donar a conèixer la problemàtica de l’accés a la cultura de les persones cegues a un ampli nombre de persones i entitats d’una manera molt clara i entenedora.

En la presentació de Barcelona, la projecció del documental es va complementar amb una taula rodona en la qual van participar tres persones que han treballat en favor de l’accés a la cultura de les persones cegues.

Si fem balanç, ens adonem que durant els primers quinze anys d’existència de l’ACIC, hem fet molta feina i molt variada quant a temes. Una feina que ens ha consolidat com una entitat de referència per a les Administracions i altres institucions de l’àmbit de la discapacitat. En aquest moment podem dir que estem satisfets de la tasca realitzada, si bé sovint és difícil i es fa llarga perquè habitualment no trobem en les institucions, el ressò i la sensibilitat que cal per tal de portar endavant les nostres iniciatives. Durant aquests anys hem après que per aconseguir les nostres fites cal una feina continuada, rigorosa, tenaç i pacient, que sovint s’allarga a través dels anys. Només d’aquesta manera hem arribat a aconseguir alguns petits èxits i, fins i tot, algun èxit de gran envergadura com és la implantació del vot accessible, el procés de consecució del qual expliquem en aquest número.

Finalment, vull destacar un altre fet que ens satisfà profundament: no podem oblidar que durant aquests primers quinze anys, s’han incorporat diverses persones a l’entitat que han permès ampliar mires i obrir nous fronts de treball i noves maneres d’enfocar les tasques.

I per acabar, vull agrair a tots aquells que treballen per tirar endavant les tasques que ens proposem, i a tots els socis i sòcies i altres persones que donen suport a l’entitat, la seva confiança en aquest projecte; és el seu suport i la seva confiança allò que possibilita que l’ACIC segueixi treballant per millorar les condicions d’integració de les persones cegues en la nostra societat.

Neus Salvat
Presidenta de l’ACIC

Article següent: Documental "Per una cultura a l’abast de tothom”

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons