Anar a contingut

MALETA DIDÀCTICA: CONEIXEM EL BRAILLE

Escrivim el nom amb la Pauta o la màquina Perkins


  • Contingut: Escriptura
  • Proposta: Activitat proposada per a tres o quatre sessions de treball

Retallarem rectangles de cartolina sobre la qual escriurem el nostre nom. El resultat d’aquesta activitat podrà utilitzar-se com a punt de llibre. També es podran enganxar tots els noms en un mural.

Podem proposar escriure amb la pauta o la màquina Perkins. Tindrem l’alfabet com a referència i tant en un cas com en l’altre, caldrà donar les explicacions necessàries per poder escriure.

En el cas de la pauta caldrà comentar el tema de la inversió respecte de la lectura, és a dir, caldrà explicar que hem de començar a escriure per la dreta i que els punts 1, 2 i 3 són a la dreta de la cel·la, mentre que els punts 4, 5 i 6 són a l’esquerra.

Pel que fa a la Perkins, caldrà explicar el funcionament de les diverses tecles i la manera d’escriure.

Com que segurament no contarem més que amb una màquina Perkins i algunes pautes, caldrà establir torns per escriure el nom mentre la resta del grup fa alguna altra activitat, com pot ser la de desxifrar una frase o intercanviar-se els noms que han escrit per tal de llegir-los.

Es recomana retolar les tecles de la Perkins amb els números que equivalen als punts que marca cadascuna quan la premem.

HTML 4.01 Strict vàlid CSS Vàlid! Icona conformitat Nivell Doble-A, W3C-WAI Pautes d’accessibilitat als continguts web 1.0 del W3C-WAI Creative Commons License
Obra de Associació Catalana per a la Integració del Cec està subjecta a una llicència de Creative Commons