Anar a contingut

MALETA DIDÀCTICA: CONEIXEM EL BRAILLE

Desxifrem la frase secreta


  • Contingut: Lectura
  • Proposta: Activitat proposada per a tres o quatre sessions de treball

Repartirem una o més frases en braille a cadascun dels participants. Cadascú tindrà també un alfabet. Amb la referència de l’alfabet, caldrà transcriure la frase. Per facilitar la tasca, es recomana anar escrivint en tinta les lletres que es van desxifrant a sota del braille.

Per tal de facilitar l’orientació del paper on hi ha les frases, se li farà un senyal a la part esquerra. Per exemple, si les frases són impreses amb impressora, es poden deixar els forats del paper continu només a l’esquerra com a indicació; també es pot retallar l’extrem de dalt a l’esquerra.

Es recomana utilitzar frases en braille real, és a dir, en relleu. Si teniu contacte amb alguna persona que sàpiga escriure en braille, podeu demanar-li que escrigui frases per l’activitat. També podeu demanar-nos frases en braille a través del nostre correu.

Si us resulta difícil aconseguir les frases en braille real, podeu descarregar frases en "braille imprès en tinta" que figuren a l’apartat de Recursos o construir-ne de pròpies amb la font braille que també teniu en aquest apartat.

HTML 4.01 Strict vàlid CSS Vàlid! Icona conformitat Nivell Doble-A, W3C-WAI Pautes d’accessibilitat als continguts web 1.0 del W3C-WAI Creative Commons License
Obra de Associació Catalana per a la Integració del Cec està subjecta a una llicència de Creative Commons