Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

I. Jornada d’Integració Laboral de l’ACIC

El dissabte 29 de novembre de 2008 vam celebrar a l’Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat la I Jornada d’Integració Laboral sota el títol “La Integració Laboral de les Persones Cegues i Deficients Visuals: una Realitat, una Necessitat, una Utopia?”

La I Jornada d’Integració Laboral (JIL) va ésser dividida en dues parts: En primer lloc,una sessió matinal en la que vam gaudir d’una conferència d’en Pedro Zurita seguida d’una Taula Rodona en la que persones cegues, professionnals en diversos àmbits i també persones vidents relacionades amb la qüestió,van parlar de les seves experiències sempre amb la intenció expressa de promocionar la integració. la sessió de la tarda va ser dedicada al debat sobre el mateix tema amb l’objectiu d’elaborar un Document Marc que fos útil per a centrar la nostra posició com a entitat. .

Després de la inauguració de la jornada, que va anar a càrrec de la Teresa Calzada, Regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, i de la Neus Salvat, Presidenta de l’ACIC., en Pedro Zurita, que va ser Secretari General de la Unió Mundial de Cecs des de l’any 1986 fins l’any 2000 i que és una de les persones que coneix millor la realitat dels cecs arreu del món, va presentar la seva xerrada/col•loqui titulada: “El Empleo: Factor Importante en la Inclusión Social”. La ponència la reproduïm tot seguit i el col•loqui posterior el podeu escoltar al nostre podcast.

Després de la pausa/cafè, es va realitzar una Taula Rodona sota l’enunciat: “La Integració Laboral de les Persones Cegues: promoure, contractar i treballar”. La Taula va consistir en cinc intervencions. La primera va anar a càrrec d’en Ramon Capdevila, Director de la Fundació Universia, una fundació que promou la incorporació al mercat ordinari de persones amb discapacitat, que tinguin una titulació universitària. En segon lloc, va intervenir en Ramon Solé, Director General de C.G.I., empresa de serveis informàtics, que va tenir una experiència de contractació d’un treballador cec. Seguidament, es van dur a terme tres intervencions de persones cegues o amb deficiència visual que exposaren la seva experiència laboral: Rosa Plana, Fisioterapeuta especialitzada en neurologia infantil de l’Escola Nadís; Héctor Cuesta, Lletrat de l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament de Madrid i Susana González, Professora d’Educació Secundària a l’IES Abat Oliba de Ripoll. Les intervencions dels ponents les podeu trobar tot seguit transcrites i també les podeu escoltar, juntament amb el col•loqui posterior, en el nostre podcast.

Article anterior: Escarlata San Martín (fisioterapeuta)Article següent: Xerrada d’en Pedro Zurita

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons