Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

En comptagotes

Des de fa un parell de cursos funciona a la Universitat de Barcelona un servei d’ajuda als universitaris disminuïts, integrat per objectors de consciència i voluntaris i coordinat per la relacions públiques de la Facultat de LLetres, Sra. LLuïsa Padilla. Ofereixen tant acompanyament en els desplaçaments poc coneguts o que representin dificultat per a l’interessat, com d’altres ajuts, del tipus fotocopiatge de textos per scannejar o enregistrament d’apunts i articles.
La veritat és que, si bé queda encara molt de camí a recórrer perquè poguem estudiar en igualtat de condicions, iniciatives com aquesta ens fan una mica menys dur l’esforç de seguir-ho intentant.
Volem felicitar els components d’aquest equip per la bona disposició i els progressos en la tasca que estan desenvolupant.
Per posar-vos-hi en contacte només cal trucar al telèfon 4035410. Utilitxeu-lo: que funcioni més i millor depèn també del nostre interès.


La Fundació Braille de l’Uruguay ha editat una col·lecció de deu fascicles sobre "Las Naciones Unidas y los discapacitados". Aquests documents recullen tots els textos relatius a les disminucions en general que s’ha anat elaborant i aprovant en el marc de les Nacions Unides. L’edició és en sistema Braille.
Si esteu interessats a demanar-los, l’adreça és la següent:
FUNDACION BRAILLE DEL URUGUAY.
Durazno, 1772.
11200 MONTEVIDEO
URUGUAY.


Recordem que existeix a Barcelona un telèfon d’informació per a persones amb disminució sobre tot allò que fa referència a l’accessibilitat dels transports públics o edificis de la ciutat. El telèfon és el 2124444.
Hem de remarcar, però, que aquest servei, pel que fa a la informació que necessitem les persones cegues o deficients visuals, presenta moltes imprecisions i demostra una falta evident de formació en aquest àmbit. Esperem que aquest fet se subsani i que, per tant, aquest servei esdevingui una eina útil -ja que és necessària- per a la promoció de l’accessibilitat.


L.ACIC, amb la intenció de continuar treballant per aconseguir la integració dels cecs en els diferents àmbits de la societat, s’ha posat en contacte amb la Federació d.Hostalers de Catalunya i ha proposat als restauradors que hi són adscrits que enviïn les cartes dels seus establiments al CPB de Barcelona, on les transcriuran al sistema Braille. D’aquesta manera, tindrem a l’abast la informació necessària per triar nosaltres mateixos els nostres plats preferits.
Aprofitem l’ocasió per demanar-vos un cop de mà, ja que si cadascú de vosaltres informa d’aquest servei al restaurant on habitualment menja, tots en sortirem beneficiats.

Article anterior: Calidoscopi: La Integració no és cosa dels altresArticle següent: Club del Racó: Andreu Clariana. La idea entre les mans

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons