Associació Catalana per a la Integració del Cec

Presentació

Hem considerat oportú aplegar en aquest dossier que acompanya i complementa el nostre documental “Feina i ceguesa: igualtat d’’oportunitats? (La integració laboral de les persones cegues a Catalunya)” els materials que sobre aquesta temàtica hem anat publicant a la nostra revista “El Setè Punt” en els dotze números de la seva existència.

quests materials que hem recollit en aquestes pàgines s’organitzen en dos blocs. En primer lloc, trobareu un conjunt d’entrevistes a persones que treballen en diversos àmbits i que expliquen amb cert detall les seves experiències i exposen les seves reflexions sobre la integració laboral en general. En segon lloc, hem reproduït integrament les aportacions de totes les persones que van participar a la I Jornada d’Integració Laboral (JIL) que vam realitzar el 28 de novembre de 2008 a Sant Feliu de Llobregat: la xerrada de Pedro Zurita, exsecretari de la Unió Mundial de Cecs, i les cinc intervencions de la taula rodona en la qual es van presentar tres experiències de treballadors amb ceguesa o deficiència visual al costat de l’experiència d’un empresari que va contractar un informàtic cec i les reflexions i la feina que fa la Fundació Universia, la qual treballa per la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Estem convençuts que aquests materials i el nostre documental poden ser una BONA EINA per aprofundir en el coneixement d’experiències que fan evident que la integració laboral de les persones cegues és perfectament possible, així com per prendre consciència que des de diversos àmbits –administració pública, responsables de contractació o de selecció de personal, empresariat, sindicats i des de les pròpies entitats de persones amb discapacitat- cal treballar d’una manera seriosa i responsable perquè la integració laboral de les persones cegues i de totes les persones amb discapacitat sigui, d’una vegada per totes, una realitat significativa a Catalunya.

Article següent: Meritxell Aymerich (periodista)

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons