Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

En comptagotes

Amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, el Centre de Producció Bibliogràfica de l’ONCE a Barcelona ha dut a terme la iniciativa de l’Associació de les Nacions Unides de Catalunya de posar a disposició de les persones cegues alguns materials que permeten l’apropament al coneixement d’aquesta Declaració. En aquest sentit, s’ha editat tres documents: la mateixa Declaració Universal dels Drets Humans en sistema Braille i en llengua catalana, el text divulgatiu "Qué son Naciones Unidas" (en sistema Braille y en llengua castellana), i, en tercer lloc, en suport sonor, la mateixa Declaració Universal acompanyada del llibret titulat Respostes sobre els drets humans. 50è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans (1948 1998), escrit per Javier Sánchez Cano i editat per la mateixa Associació de les Nacions Unides a Espanya. D’aquesta manera, tres documents bàsics per al coneixement i valoració dels drets humans i de les Nacions Unides estan a disposició de totes aquelles persones que hi estiguin interessades. Cal remarcar que el Centre de Producció Bibliogràfica de l’ONCE a Barcelona va trametre a tots els usuaris dels seus serveis d’arreu dels Països Catalans la Declaració Universal dels Drets Humans, pels volts d’aquest aniversari. Sens dubte, gràcies a aquesta iniciativa les persones amb discapacitat visual de Catalunya, País Valenciá i les Illes Balears hem pogut participar, de forma més directa i amb més coneixement del contingut de la Declaració, en les discussions i comentaris que durant els dies de la commemoració van omplir mitjans de comunicació i converses a tots nivells. Esperem que aquesta iniciativa tingui continuïtat amb altres textos d’interès general.


Francesc Miñana va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria personal i per la seva aportació professional tot contribuint a la normalització social de les persones cegues a Catalunya. Des de la nostra Associació, volem deixar constància pública de la nostra felicitació per aquest prestigiós reconeixement.

Article anterior: Club del racó: Fotografies en relleu

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons