Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Perspectiva: L’ACIC dedica el 10 per cent del seu pressupost a activitats solidàries

Des d’un bon començament, les persones que constituïm l’ACIC vam creure que no podíem quedar nos tancats en els temes que ens preocupen de manera immediata i pels quals treballem. Vam pensar que seria oportú destinar el 10 per cent del nostre pressupost anual a una organització o entitat de persones cegues o que treballés d’alguna manera per elles en aquelles zones del planeta en què la situació d’aquests grups socials es troba, per diverses raons, en un estat més difícil que el que nosaltres vivim aquí.
Destinar un 10 per cent del presupost era, i continua essent, des del punt de vista estrictament econòmic, una aportació merament simbòlica. La nostra entitat, que es dota només a partir de la quota anual dels seus socis i sòcies, no mou, evidentment, una quantitat de diners rellevant. Però estàvem segurs que aquest gest, abans que la quantia econòmica, significaria per a nosaltres la necessitat de mirar més enllà i de no oblidar el context general del món en què vivim, amb la qual cosa no perdríem la perspectiva de la nostra pròpia i immediata realitat.

En aquests anys passats, aquesta petita aportació ens ha permès contactar amb realitats molt diferents de la nostra:
Els dos primers anys vam invertiraquesta quantitat de diners en material bàsic que, mitjançant un equip de l’Associació Catalana per la Pau, vam poder fer arribar a l’Asociación de Ciegos de El Salvador. Amb aquesta associació salvadorenca hem mantingut, des d’aleshores, diversos contactes i hem pogut conèixer les dificultats que té una associació de cecs que, des d’una perspectiva progressista, vol treballar per la integració de les persones cegues en un país que surt d’un conflicte civil de profundes conseqüències. Al número 1 de ?El Setè Punt" vam dedicar un llarg article a explicar la situació d’aquesta Associació de El Salvador.

L’any en què Catalunya es va mobilitzar en solidaritat amb Bòsnia, vam destinar el nostre 10 per cent a material bàsic per als cecs d’aquell país, a més a més de fer públic un comunicat de solidaritat amb les persones que patien la guerra en general i aquelles que tenien alguna discapacitat en particular, comunicat que es va difondre per Catalunya Ràdio i que va ser entregat en aquesta emissora a l’ en aquells moments alcalde de Saraievo.

Els darrers tres anys hem triat com a destinatària la Fundació Vicenç Ferrer, que manté al Sud de l’Índia unes escoles en les quals atén nens i nenes amb discapacitats.

Article anterior: Perspectiva: V Debat A.C.I.C.: Les persones cegues, animals socials?Article següent: Món laboral: Escarlata sanmartín, fisioterapeuta

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons