Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Punt i seguit: El Metro del Vallès

El passat mes de juny va entrar en funcionament el Metro del Vallès que representa un augment important del servei dels Ferrocarrils de la Generalitat en les línies de Terrassa i Sabadell.
A més a més d’un increment important en la freqüència de pas dels trens, també s’hi ha incorporat noves unitats que compleixen la legislació vigent a Catalunya sobre accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. En aquest sentit, l’element més important de l’adaptació és la incorporació de megafonia a l’interior dels vagons per anunciar el nom de les estacions en què el tren va aturant-se.
Des de la nostra associació valorem molt positivament aquesta adaptació per la seva rellevància específica i perquè ens consta que forma part d’un pla general d’accessibilitat elaborat amb rigor i d’implantació progressiva.
També tenim constància que els tècnics i responsables de l’entitat de transports, conjuntament amb tècnics d’organismes especialitzats en adaptacions per a persones amb disminució, estan estudiant la millor manera de fer més accessibles els serveis en d’altres aspectes, com ara les màquines expenedores o la informació acústica a les estacions.
Pel que fa a la informació sonora a les andanes sobre la destinació del tren que arriba a l’estació -aspecte aquest de vital importància per als viatgers cecs o deficients visuals-, els responsables de la companyia ens han comunicat que en un període breu de temps estarà en funcionament. La data prevista és el setembre de 1997, data en la qual totes les estacions de la línia disposaran de megafonia.
Esperem poder gaudir ben aviat d’aquest servei tan imprescindible, així com d’altres adaptacions (millor retolació de la informació visual, horaris accessibles en sistema Braille i en lletra ampliada, etc) que facin més fàcil, còmode i agradable viatjar en qualsevol de les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Article anterior: Punt i seguit: Una persona, un votArticle següent: Punt i seguit: De nou, el conflicte de les adaptacions

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons