Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

En Comptagotes

La revista de teatre “Escena”, al seu número del mes de novembre, lluïa en portada una sobreimpressió en sistema Braille que feia referència a la 5ª mostra de teatre de l’O.N.C.E., desenvolupada a Barcelona durant el mateix mes.

Felicitem la redacció de la revista per aquesta iniciativa que, amb imaginació i criteri, ajuda a difondre i normalitzar un sistema de lecto-escriptura essencial per a les persones cegues.

Si us interessa llegir el “Codi d’Accessibilitat” (Decret 135/95, de 24 de març) de què hem parlat en aquest número, heu de saber que disposem d’una versió sonora del text, que hem elaborat nosaltres. Estem esperant que la Conselleria de Benestar Social tregui finalment la versió en Braille que havia d’haver estat enllestida el dia de la presentació oficial del codi (que va tenir lloc el passat mes de juny).

Al mes de setembre va sortir el número 2 del nostre Butlletí Intern, en què recollim les actes de l’assemblea General de l’Associació (celebrada al març de l’any 1995), informes i documents del treball de les comissions i un petit recull de premsa relacionada amb els nostres interessos. Està a la vostra disposició en suport sonor i imprés.

Us recordem que la Unió Mundial de Cecs edita una interessantíssima publicació semestral. La versió espanyola, “Los ciegos en el mundo”, es distribueix en tinta i en cinta des de la Secretaría de la Unión Mundial de Ciegos, C. La Coruña 18, 28020, Madrid. La versió en Braille cal demanar-la a Fundación Braille del Uruguay, Durazno 1772, 11200, Montevideo.


L’Institut Municipal de Disminuïts de Barcelona (I.M.D.) publica mensualment un butlletí informatiu que recull les activitats i qüestions d’interès relacionades amb totes les disminucions. N’existeix una versió en Braille, però és de tirada molt reduïda. Us recomanem de demanar-la a trabés del representant dels cecs a l’I.M.D., Benito Duràn (a qui podeu trobar els dilluns a la tarda a la delegació de l’O.N.C.E.,C. Calàbria 66, tel.: 325.92.00), o directamente a l’I.M.D. (C. del Comte d’Urgell 240, 3rª, , 08036, Barcelona; tel.: 439.66.00.).

Des de fa uns mesos l’Editorial Alfaguara ha posat a la venda, en totes les llibreries, una col·lecció
D’obres literàries enregistrades en cinta de cassette. A diferència de temptatives anteriors, que no van reeixir, es tracta d’obres senceres (sobretot, novel•la curta, conte i poesia), la majoria d’autors contemporanis en llengua castellana (-Rafael Alberti, Juan José Millás, Arturo Pérez-Reverte, Fernando Fernán Gómez-…), llegides per veus com la de Núria Espert, Charo López, José Sacristán o el propi Fernando Fernán Gómez. El preu és aproximadament
El de la versió impresa de les mateixes obres.

Article anterior: Altres Veus, Altres Àmbits: Missatge de solidaritat amb els ciutadans de SaraievoArticle següent: Club del Racó: Manuel A. Caragol: lluitar fins al final

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons