Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Joana Raspall: "El retrat de l’avi"

Portada del llibre en la que apareix el retrat de l’avi en relleu i color i lletra en Braille i tintaL’any2013 l’escriptora Joana Raspall comptava cent anys i, per tal de retre-li homenatge, se li va dedicar l’any amb activitats arreu de Catalunya.

La nostra entitat, molt vinculada a Sant Feliu de Llobregat (població on vivía) i amb la intenció de donar a conèixer la seva obra en formats accessibles i integradors, va publicar i presentar, al desembre de 2013, l’últim text inèdit de l’escriptora.

Aquest text, titulat "El retrat de l’avi" el podeu trovar a la Biblioteca de Catalunya i a diverses biblioteques de la diputació de Barcelona. Des del següent enllaç podeu consultar a quines biblioteques de la Xarxa hi ha exemplars d’aquesta obra.

Si en voleu un exemplar, podeu contactar amb nosaltres per sol·licitar-lo.

Compta amb el mateix contingut en Braille i lletra impresa a cada pàgina i amb una fotografia en relleu de l’avi i la néta, la Joana Raspall. És un material ideal per a treballar amb nens.

Text de la contraportada

Contraportada del llibre
L’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) contribueix amb aquesta publicació a la celebració del centenari de Joana Raspall.

En aquestes pàgines –tant se val si les llegiu amb els ulls o amb els dits– hi podeu descobrir la calidesa i l’amor amb què una néta parla del seu avi i tot allò que, darrera del retrat de l’avi, ens parla d’una societat i d’una època que constitueixen els fonaments d’allò que som avui tots nosaltres.

Nota preliminar

A continuació podeu llegir la nota preliminar del llibre, escrita per l’Agustí Vilar, escriptor, amic personal de la Joana Raspall i soci d’ACIC .

Interior del llibre

"Com cada any, el 3 de desembre celebrem el Dia Internacional de la Discapacitat. Enguany, també és el centenari de Joana Raspall.
Per això, l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC), edita un text inèdit de la poetessa en un format accessible per a tothom, incloses persones amb discapacitat visual.

Així com ella omple amb versos la nostra mainada, l’ACIC persisteix des de fa més de vint anys que el braille sigui un element integrador dins la nostra cultura.

Agraïm a la poetessa i la seva família tot el seu suport.

Possiblement, aquest text és l’únic de tall autobiogràfic de la nostra escriptora. Particularment, aquest retrat del seu avi resum la meravellosa nostàlgia d’un infant. En sóc testimoni d’incomptables contalles entorn d’aquest personatge. De sobte, la poetessa aconsegueix que els avis no estiguin lluny així com tampoc volem que el braille estigui lluny del públic. El posem, doncs, a l’abast d’escoles, tallers i biblioteques.

La nostra entitat felicita de tot cor la impagable tasca de la poetessa. Com a santfeliuencs, ens apuntem en aquesta celebració amb aquesta petita col•laboració".

Agustí Vilar

Sant Feliu de Llobregat, Desembre 2013

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons