Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Vocalia de Terrassa, Sant Cugat i Sabadell

Terrassa i Sabadell

L’ACIC va sorgir principalment de la idea d’alguns egarencs i per tant ha estat molt vinculada a aquesta localitat.

Aquí podeu veure una entrevista a una de les membres fundadores que es va emetre a Terrassa tV l’any 1993.

A les primeres revistes del Setè punt podreu trobar notícies relacionades amb aquesta ciutat i amb Sabadell. Per exemple, l’any 1999 es va presentar, a totes dues localitats, la campanya de sensibilització per tal que els conductors aparquin correctament els cotxes i motos, sense envaír la vorera.

També força anys després s’han anat mantenint vincles amb Terrassa, tot i que amb menys intensitat. L’any 2010 s’hi va projectar el nostre documental "Feina i ceguesa, Igualtat d’oportunitats?" i va tenir lloc un interessant debat en el qual algunes persones responsables de serveis d’integració laboral, empreses, etc. van poder participar.

Actualment hi ha socis d’aquestes poblacions i també d’actius a la vocalia de Sant Cugat del Vallès.

Sant Cugat del Vallès

A Sant Cugat hi ha socis que són actius, en nom de l’associació, a la taula de la discapacitat que promou l’ajuntament.
En aquest sentit, reivindiquen a la localitat els temes que l’ACIC treballa globalment com per exemple la necessitat d’eliminar barreres a l’urbanisme públic, etc.

A la taula s’estan treballant temes concrets com l’ordenança de terrasses de la població, fet que coincideix també amb les problemàtiques de la de Barcelona, o els carrers de plataforma única, que es treballen també dins la Plataforma carrers per a tothom de la qual l’ACIC n’és membre i impulsora.

Així mateix, durant les jornades en les que Sant Cugat organitza activitats de sensibilització al carrer, els socis de l’ACIC hi participen activament. Un exemple va ser l’activitat "El suportmercat" que consistia en mostrar les barreres que tenen les persones amb discapacitat alhora de comprar en supermercats.


  • XHTML 1.0 Strict vàlid
  • CSS Vàlid
  • RSS vàlid
  • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del           W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons