Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

15è aniversari de l’ACIC

L’any 2007 va ser l’any de la celebració del 15è aniversari de la creació de l’ACIC.Va ser un moment important per a nosaltres ja que vam poder fer balanç de la feina feta i reflexionar sobre el futur de la nostra entitat.Per celebrar el 15è aniversari, vàrem realitzar diversos actes, uns de caire més intern i altres amb projecció pública. Els de caire més intern van ser un dinar i un viatge a París al setembre de 2007 que ens va permetre, entre altres coses, visitar la Casa Museu de Louis Braille, fet que va resultar molt emotiu.
Aquest viatge a París també es va aprofitar per conèixer i gaudir d’algunes de les moltes ofertes culturals plenament accessibles que hi ha a aquesta ciutat. podeu llegir la crònica que Francesc Vila, un dels membres de l’ACIC que va participar d’aquesta anada a París, en va fer a la nostra Revista El Setè Punt.

El dinar de socis i sòcies i de persones que col·laboren amb la nostra entitat va servir per recordar els ja llunyans orígens de l’entitat, aquelles persones que malauradament ja no són amb nosaltres, alguns dels èxits assolits i, d’una manera molt especial, va ser un moment feliç per brindar pel futur.

Per celebrar-ho de forma pública vam voler presentar un Documental titulat "Per una cultura a l’abast de tothom" que va ser la consolidació d’una part molt important de la nostra feina que ha consistit en treballar en favor de l’accés a la cultura i a la informació. Aquest documental ens ha permès donar a conèixer la problemàtica de l’accés a la cultura de les persones cegues a un ampli nombre de persones i entitats d’una manera molt clara i entenedora.

En la presentació de Barcelona, la projecció del documental es va complementar amb una taula rodona en la qual van participar tres persones que han treballat en favor de l’accés a la cultura de les persones cegues. Aquesta taula rodona també la podeu trobar transcrita a la revista El Setè Punt (l’enllaç és al final d’aquesta secció).

Si fem balanç, ens adonem que durant els primers quinze anys d’existència de l’ACIC, hem fet molta feina i molt variada quant a temes. Una feina que ens ha consolidat com una entitat de referència per a les Administracions i altres institucions de l’àmbit de la discapacitat.
En aquest moment podem dir que estem satisfets de la tasca realitzada, si bé sovint és difícil i es fa llarga perquè habitualment no trobem en les institucions, el ressò i la sensibilitat que cal per tal de portar endavant les nostres iniciatives. Durant aquests anys hem après que per aconseguir les nostres fites cal una feina continuada, rigorosa, tenaç i pacient, que sovint s’allarga a través dels anys. Només d’aquesta manera hem arribat a aconseguir alguns petits èxits i, fins i tot, algun èxit de gran envergadura com és la implantació del vot accessible.Revista El Setè punt 2007-2008

  • XHTML 1.0 Strict vàlid
  • CSS Vàlid
  • RSS vàlid
  • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del           W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons