Associació Catalana per a la Integració del Cec

Patrimoni natural

La natura és quelcom que també pot fer-se accessible a les persones amb discapacitat visual. Aquests ecomuseus, vies verdes o espais naturals disposen de plafons informatius en Braille, guia tàctil per a seguir amb el bastó, servei d’acompanyament o d’altres recursos d’interès que els fan accessibles a persones cegues.

Barcelona

Molt a prop de la ciutat de Barcelona i accessible totalment amb transport públic (Ferrocarrils de la Generalitat estació Baixador de Vallvidrera) trobem
l’Itinerari accesible de Vallvidrera
Aquest conté senyalització en Braille i una guia per tal de seguir amb el bastó que permet arribar des del tren fins a l’anomenada Taula dels Bisbes amb total autonomia.
Durant els actes dels 20 anys de l’ACIC es va fer una sortida amb membres de l’associació i es va comprovar aquesta bona iniciativa.

A la comarca d’Osona podeu gaudir del Recorregut adaptat Gurri, Vic
segons informa l’Oficina de Turisme de la ciutat, si bé no hem pogut comprovar-ho sobre el terreny.

Girona


Tarragona

A la provincia de Tarragona trobem diverses opcions accesibles per a gaudir de la natura.

El barranc Verge del Camí de Cambrils compta amb un itinerari adaptat per a persones amb discapacitat visual. El recorregut, situat al tram final del barranc, s’ha adequat mitjançant l’aixecament de les vores i la instal·lació de vuit plafons informatius en Braille, una maqueta i figures i símbols en relleu. Aquest projecte s’emmarca dins el projecte Natura per a tothom impulsat des del grup ecologista GEPEC, grup que també ha adequat un itinerari a Altafulla.
podeu contactar amb ells per tal de sol·licitar més información o visites guiades.

D’altra banda, també cal destacar l’accessibilitat de l’Ecomuseu del Delta de l’Ebre

A més, 5km de la Via verda de la Terra Alta entre Bot i la Fontcalda són accessibles per a persones cegues. Diversos membres de la nostra entitat vem poder gaudir i comprobar que es poden fer amb total autonomía.
Aquesta activitat es va realitzar al 2012 durant la celebració dels 20 anys de l’ACIC i per tant la informació que tenim de primera mà és d’aquesta data, si bé considerem que no deu haver canviat massa.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons