Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Avenços legislatius

En el terreny legislatiu, a instàncies de l’ACIC s’han aprovat dues resolucions importants en el Parlament català i el Parlament espanyol.

El 5 d’octubre del 2004, s’aprova la Resolució 103/VII del Parlament de Catalunya, sobre les mesures per a facilitar l’accés a la informació de les persones amb problemes de visió, en què s’insta el Govern a emprendre les accions següents:

 • Reconèixer i impulsar el sistema braille com a codi de lectura i escriptura de les persones cegues.
 • Promoure que les administracions públiques usin aquest sistema per garantir l’accés de les persones cegues a la informació sobre aspectes bàsics per a tots els ciutadans.

En el mateix sentit, el 3 de novembre del 2004, el Congrés dels Diputats aprova una proposició no de llei instant el Govern a fomentar l’ús del braille a les relacions amb l’Administració pública, i incorporar-lo en el decret que estableixi les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació en les relacions amb les administracions públiques de les persones amb discapacitat.

Aquesta norma encara no s’ha promulgat, però hem aconseguit mesures concretes d’ús del braille, com la targeta sanitària individual que l’incorpora o el procediment de vot accessible.

En la tramitació de la nova llei d’accessibilitat catalana, en defensem l’ús en targetes, carnets i en l’etiquetatge de productes, així com el seu reconeixement legal com a codi de lectoescriptura de les persones cegues en l’àmbit educatiu.

 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons