Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

 • Inici >
 • Agenda cultural >
 • Un museu per conèixer la història dels traginers i de la festa dels tres tombs

Recomanem: Un museu per conèixer la història dels traginers i de la festa dels tres tombs

 • Lloc: Museu del Traginer-Col·lecció Antoni Ros
 • Adreça: Traginers 5 - Igualada (Barcelona)
 • Data: 08/01/2018 - 05/02/2018 de 10:00h a 19:00h
 • Mesures accessibilitat:AudiodescripcióBrailleElements tàctilsMacrocaràcters o ajudes òptiques

Aquests dies, coincidint amb les diverses festes dels tres Tombs que hi ha arreu de Catalunya, hem escollit un museu integrador que apropa als visitants la figura dels traginers.

Els traginers van esdevenir durant centúries un dels principals elements dinamitzadors del territori. Feien possible l’intercanvi tant de mercaderies com d’informació entre masos, pobles i ciutats, els habitants dels quals romanien fortament ancorats al seu entorn més immediat.

A partir del desenvolupament tecnològic iniciat arrel de la Revolució Industrial, el segle XX va viure la gradual substitució del cavall de sang pel cavall de vapor, alhora que la figura del traginer mutava en el que avui anomenem com a transportista.

La rapidesa, l’increment de la capacitat de càrrega i el propi desenvolupament dels conceptes de salut pública a les cada vegada més poblades àrees urbanes van acabar fent desaparèixer de pobles i ciutats als traginers, els quals mantenen la seva presència, com a llegat cultural, a través de la festa dels Tres Tombs.

El Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros explica l’evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra.

L’àmplia representació d’eines i utensilis que acumulen aquests oficis, juntament amb la presència dels diferents carros, carruatges, selles i guarniments fan de la Col·lecció un veritable museu de les arts i els oficis aplicats al món del transport a la
Catalunya moderna.

Una de les principals característiques que singularitzen el tarannà del senyor Antoni Ros fou la seva voluntat de mostrar per sobre de la voluntat de posseir. L’esforç dels seus successors ha estat enfocat a garantir l’acompliment d’aquest desig, emprant per fer-ho un sistema museològic integrador que adapta la Col·lecció Antoni Ros perquè qualsevol persona, tingui o no cap mena de discapacitat, pugui gaudir-ne en igualtat de condicions.

EL Museu està obert a tothom cuidant especialment l’accessibilitat per a persones amb poca mobilitat amb l’incorporació d’ascensor, rampes, maquetes volumètriques i informació en Braille per a persones cegues. Aquestes persones també podran tocar tots els originals.

S’ofereixen visites guiades o visites lliures. Podeu sol·licitar-les al 93 804 88 52 o mitjançant el correu adjunta a aquesta informació..

El restaurant Racó del Traginer, situat al mateix edifici, compta amb la carta en Braille.

a Igualada s’hi pot arribar fàcilment amb transport públic des de diversos punts de Catalunya, a través de la línia S8 de Ferrocarrils de la Generalitat (que surt de la Plaça Espanya de Barcelona i passa per diverses poblacions del Baix Llobregat, Anoia, etc.) o els autobusos de la hispano igualadina i Alsina Graells desde múltiples poblacions.

els ferrocarrils ofereixen un bitllet convinat durant tot l’any que inclou el bitllet de tren, el de bus local per a arribar al museu i l’entrada a aquest més l’entrada al Museu de la Pell de la mateixa població.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons

Col·laboració en el disseny web: OBVIUS3