Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Vot accessible: Campanya del Fòrum Europeu de la discapacitat per unes eleccions per a tothom i actualització de la situació a Espanya

20/11/2018

El Forum Europeu de la Discapacitat (European Disability Forum) ha engegat una campanya oficial de recollida de signatures per tal de sol·licitar que els països garanteixin a tots els europeus la possibilitat de votar i, que els que ho necessitin, puguin fer-ho de forma accessible.

Us animem a signar-la ja que és imprescindible garantir els drets humans de tothom i aquest Fòrumm Internacional representa a milers de persones amb discapacitat i té molta força.

Recordem que a l’estat Espanyol, si bé hi ha un sistema de vot accessible des de fa 10 anys, impulsat i aconseguit per l’ACIC (Associació Catalana Per a la Integració del Cec), encara no tenim garantit aquest dret per a les eleccions municipals ni per al vot per correu.

Considerem que aquesta situació és inacceptable i més després de la recent modificació de la llei electoral que, per fi, permet que les persones amb discapacitat intel·lectual o mental puguin exercir el seu dret a vot.

Novament les persones amb discapacitat visual hem quedat fora de l’agenda política en aquest sentit i seguim sense poder votar de manera autònoma en aquestes situacions.

L’ACIC segueix lluitant per diverxes vies per tal d’aconseguir-ho i així ho vam manifestar a la nostra compareixença al Congreso de los Diputados a l’abril d’aquest any.
Podeu veure el vídeo aquí.

També continuem en contacte amb representants polítics, tècnics i amb ajuntaments, que sembla ser volen posar-hi remei, per compte propi. Es el cas de Barcelona i Cubelles, que estan intentant cercar mesures per a aplicar-les a les properes eleccions municipals, si bé encara no hi ha res confirmat i hauran de ser autoritzades per la Junta Electoral Central, en cas que s’aprovin per part dels consistoris.

Seguirem informant sobre aquesta i d’altres qüestions relacionades amb el vot accessible.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons