Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

El 18 de març us necessitem: concentració agredolça per uns carrers segurs i accessibles

13/03/2017

Les persones cegues, amb discapacitat motriu, nens, persones grans, etc. seguim estant en perill a molts carrers de Barcelona i d’arreu ja que s’està generalitzant l’urbanisme de plataforma única, és a dir, els carrers sense voreres.
. Per aquest motiu, Us demanem que feu agenda i guardeu el dia 18 de març al matí per a acompanyar-nos, malauradament, a una nova concentració per a reclamar la nostra seguretat als carrers. Necessitem ser molta gent per visibilitzar la nostra preocupació i per tant us preguem en feu difussió. Ens trobarem a les 11, novament al Passeig de Gràcia, davant el Palau Robert (metro Diagonal l3 i L5, Ferrocarrils estació provença).

Serà una acció reivindicativa, creativa i agridolça
amb alguna sorpresa.

L’acció la cconvoca la plataforma Carrers per a tothom, formada per diverses entitats.
a continuació teniu les raons per les quals ens hem de fer visibles altra vegada i el manifest que les entitats que vulguin podran ssignar. Si en formeu part d’alguna i voleu que la vostra el signi poseu-vos en contacte amb nosaltres. Aquí el teniu:

Manifest del dia 18 de març

Ara fa dos anys la Plataforma Carrers per a Tothom, de la que en formem part, es va manifestar per primera vegada per denunciar el greu perill que comporten els carrers de plataforma única. Aquella primera manifestació denunciava que el model implantat al Passeig de Gràcia és un model perillós i que de cap manera respon al criteri de l’accessibilitat universal.

Des de fa dos anys la Plataforma Carrers per a Tothom hem anat treballant amb força per avançar en la garantia de l’accessibilitat universal no només al Passeig de Gràcia sinó a molts carrers de la ciutat i del país. Hem elaborat un document d’anàlisi i de propostes sobre la qüestió que hem presentat a diversos ajuntaments, al Consell de promoció de l’Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona. Durant aquests dos anys hem seguit denunciant els perills de les plataformes úniques sense senyalització tàctil ni cromàtica en diversos mitjans de comunicació i hem participat en les tres sessions del grup de treball creat a Barcelona per –suposadament- analitzar la problemàtica d’aquest model urbanístic i trobar lessolucions adients als problemes que genera.

L’any passat ens vam tornar a manifestar per demanar el compliment de la promesa d’implantar una solució als greus problemes d’accessibilitat del Passeig de Gràcia. L’any passat, però, teníem l’esperança que les reunions del
Grup de Treball sobre Plataformes úniques –que aleshores estaven a punt de començar- serien l’espai adient per analitzar i consensuar entre els responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament de Barcelona i les entitats una solució global aplicable atot a la ciutat i a tot el país. Però la nostra esperança s’ha anat esvaint. Si el 18 de març ens tornarem a manifestar al Passeig de Gràcia és perquè les solucions no arriben ni s’està treballant de veritat perquè puguin ser una realitat en un futur immediat.

El 18 de març, , doncs, tornem a fer-nos nostre durant una estona aquest emblemàtic carrer de la ciutat de Barcelona i manifestarem públicament tres demandes i dos agraïments:

Demanem que, d’una vegada per totes, es decideixi intervenir en el Passeig de Gràcia per reduir el perill actual que comporta el carril de servei que hi ha damunt les voreres. El silenci absolut de l’actual govern de Barcelona sobre aquest tema ens fa pensar que comparteixen plenament el model urbanístic de l’antic equip de govern.

Demanem que, d’una vegada per totes, s’empoderin els grups de treball entre administració i entitats. Aquest ha de ser l’àmbit democràtic de debat, de consens i de corresponsabilitzacióde tots els sectors directament interessats en trobar solucions pràctiques que ens permetin dissenyar uns carrers de veritat per a tothom. . ens preocupa i decepciona profundament constatar que avui, a Barcelona, tal i com ha pasat en anteriors legislatures, sota l’etiqueta de “participació” no s’hitradueix una autèntica voluntat política de trobar les solucions més adients gràcies al treball directe i compromès amb les entitats que poden aportar expertesa i compromís. Avui, com en èpoques anteriors, la participació queda reduïda a un nivell simbòlic, estètic, de simple disseny.

Demanem que, d’una vegada per totes, el Govern de la Generalitat desplegui la Llei d’accessibilitat en un codi que sigui una eina útil i eficaç que ens permeti a tots plegats determinar els criteris que ens permetin avançar cap a un disseny d’uns carrers que siguin veritablement per a tothom.

Agraïm a tots aquells mitjans de comunicació –especialment aBTB- per donar-nos veu i permetre que expliquem els problemes de seguretat i de manca d’accessibilitat dels carrers i de les propostes que nosaltres defensem per garantir l’accessibilitat universal.

Agraïm el suport de les entitats que ens acompanyen en el camí perquè entenem que la lluita per uns carrers per a tothom és una lluita que vol fer una ciutat més humana, una ciutat més oberta i segura per a totes les persones que hi vivim, hi treballem, hi passegem.

El 18 de març hem de tornar a sortir al carrer per reivindicar de nou la necessitat de garantir la seguretat i l’accessibilitat de totes les persones que ens movem pels carrers. Fins quan ens haurem de seguir manifestant per defensar un dret fonamental? Nosaltres, però, plens d’energia i de raons, seguirem lluitant des dels carrers i des de tots els espais possibles perquè els nostres pobles i les nostres ciutats siguin veritablement per a tothom.

Acció tecnológica per mapejar les plataformes úniques perilloses de Barcelona: descarregueu l’APP Blind wiki

Tan si veniu a la concentració com si no descarregueu-vos l’aplicació mòbil Blind Wiki i creeu-vos un usuari (és molt simple, només es necessita una correu electrònic).

A l’apartat d’actualitat del nostre web trobareu, properament, les instruccions per a l’acció, que tindrà lloc el dia 18 de març però també es podrà anar fent els dies abans a través del mòbil.
Si sou usuaris de dispositius Apple Podeu descarregar-la aquí.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons