Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Obert termini per a sol·licitar el vot accessible en les eleccions al Parlament de Catalunya del 27s

05/08/2015

Des del 4 al 31 d’agost està obert el termini per sol·licitar el kit de vot accessible en Braille per participar a les properes eleccions autonòmiques del 27 de Setembre.


Per sol·licitar el kit de vot secret, i tenir-lo a disposició al col·legi electoral el dia de la votació, només heu de trucar al telèfon gratuït 900 400 012.

Al citat telèfon, només haureu de facilitar nom i cognoms, DNI, data de naixement i un telèfon i si voleu un correu electrònic de contacte. No cal que busqueu quin col·legi electoral us correspon. L’Administració ja ho fa.


A la web abans esmentada trobareu la informació sobre com és el kit, quina documentació conté, com es vota, etc. però us informem que el procediment és mot senzill:

A l’escola se us lliurarà un petit maletí on trobareu unes instruccions en Braille i tants sobres com candidatures hi hagi. Els sobres han d’estar etiquetats en Braille i dins contindran la papereta en tinta, és a dir, normalitzada.


Només haureu d’extreure la papereta del sobre que escolliu i posar-la en el sobre de votació, que no conté Braille al seu exterior ni interior.


D’aquesta manera el vostre vot serà igual que els dels altres ciutadans.


Recordeu que us han de proporcionar un lloc tranquil on utilitzar aquesta documentació i teniu dret a emportar-vos el kit a casa un cop hagueu votat.


Des de l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) i la plataforma Vot Accessible, com a impulsors d’aquesta reivindicació i de la modificació de la llei electoral a l’Estat Espanyol, valorem molt positivament que un cop més les persones cegues que ho desitgin puguin votar secretament i sobretot de forma autònoma mitjançant el kit en braille.


Recordem que aquesta serà la tercera vegada que es podrà utilitzar aquest procediment a les eleccions al Parlament de Catalunya, i que el sistema vigent es consolida, com un procediment que ha demostrat la seva plena eficàcia en la garantia del secret del vot.


Us demanem que, donada la transcendència d’aquestes eleccions, ho sol·liciteu i feu ús del vostre dret al vot secret. Si no sou usuaris de Braille, us demanem que ho feu saber a tota persona que pugui estar interessada. Cal que feu ènfasi en la difusió qja que moltes persones seran de vacances durant l’agost i per tant potser no ho sabran a temps.


Des de l’ACIC. recordem que resta pendent de resoldre la garantia del vot secret a les persones cegues a les eleccions municipals, i en les modalitats de vot per correu i de residents a l’estranger. Des de la nostra entitat seguirem lluitant fins aconseguir la seva total garantia.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons