Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Colaboreu en la petició per a que es sancioni a RENFE per la seva manca d’accessibilitat web

17/07/2015

L’ACIC hem engegat una campanya a la plataforma change.org per tal de demanar que el Govern sancioni a RENFE per discriminar les persones cegues i amb altres discapacitats en l’accés i ús de la seva web, en no complir les normes d’accessibilitat a què està obligada per llei.

Aquesta petició va adreçada a la Secretaria d’Estat per intentar que el Govern canviï la seva intenció, i sancioni a Renfe-Operadora ja que sembla impossible que aquesta empresa hagi de rebre cap multa per aquest motiu.

Les persones cegues, no podem comprar bitllets de tren sense por a equivocar-nos, consultar horaris sense errors o triar seient al web de Renfe de forma autònoma, perquè no és accessible per als nostres programes lectors de pantalla.

El Reial Decret 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, obliga Renfe a fer accessible la seva web des de Desembre de 2008 però l’empresa no compleix.

A l’abril de 2013, l’ACIC i alguns usuaris vem plantejar, davant la Direcció General de Polítiques de suport a la Discapacitat denúncies formals perquè es sancionés Renfe per incomplir aquestes normes d’accessibilitat que perjudiquen les persones cegues.

El passat 8 de juliol ens va ser notificada la proposta de resolució, i sorprenentment, el Ministeri de Sanitat pretén arxivar les denúncies i no sancionar Renfe malgrat que porta 7 anys incomplint la llei, i que actualment la web, encara que millorada, segueix sent inaccessible.

Si es confirma aquesta decisió, el Ministeri consentirà la impunitat dels que, com Renfe, decideixen no complir les normes de accessibilitat i discriminar les persones amb discapacitat, i preferirà defensar
els interessos econòmics i d’imatge de Renfe, fins i tot per sobre de les lleis.

Per això des de la Associació Catalana per a la Integració del Cec, vam sol·licitar a la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat del Ministeri de Sanitat, que demostri que està del costat dels ciutadans, i sancioni Renfe-Operadora per incomplir reiteradament les lleis d’accessibilitat, i per discriminar les persones amb discapacitat.
Us demanem que signeu la petició, que afegiu comentaris o raons per les que afegiu la vostra signatura a la campanya (és important que els usuaris facin palesa aquesta necessitat) i que feu córrer la campanya per tots els mitjans que tingueu a l’abast. No cal que només la signin usuaris sino tothom que consideri que s’està a punt de cometre una injustícia.

Gràcies a tots per la vostra colaboració.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons