Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Obert el termini per sol · licitar el kit de vot accessible per a les Eleccions al Parlament Europeu

01/04/2014

Entre l’1 i el 28 d’abril està obert el termini per sol · licitar el kit de vot accessible en Braille per tal d’accedir a les eleccions del proper 25 de maig al Parlament Europeu en igualtat per part de les persones amb discapacitat visual.

Per sol·licitar el kit de vot accessible i secret, i tenir-lo a disposició en el col·legi electoral el dia de la votació, només heu de trucar al telèfon gratuït del Ministeri de l’Interior 900.150.000.

Aquí trobareu tota la informació oficial del Ministeri:
http://elecciones.interior.es/web/europeas2014/voto-accesible

En el citat telèfon només haureu de facilitar nom i cognoms, DNI, data de naixement, adreça postal i un telèfon de contacte. No cal que busqueu quin col·legi electoral us correspon perquè el gestiona l’Administració electoral.

Al web abans esmentat trobareu la informació sobre com és el kit, quina documentació hi ha, com es vota, etc. Us informem que el procediment és molt senzill:

Al col·legi electoral, prèvia identificació mitjançant el DNI, se us lliurarà un petit maletí, i se us facilitarà un espai privat on preparar el vostre vot.
Al maletí trobareu:

 • Unes instruccions en Braille.
 • Un sobre de votació buit sense etiquetar.
 • Tants sobres etiquetats en Braille com candidatures concorrin a les eleccions. Els sobres han d’estar etiquetats exteriorment en Braille amb el nom de la candidatura, i dins contindran la papereta en tinta, és a dir, normalitzada, del partit polític corresponent.

Per preparar el vot, només haureu d’extreure la papereta del sobre retolat amb la candidatura que desitgeu votar, i introduir-la al sobre de votació, que és el que no conté Braille en el seu exterior ni interior.

Un cop preparat el vostre vot, aneu a la taula que us correspongui i voteu.

D’aquesta manera el vostre vot serà igual que els dels altres.


Us han de proporcionar un lloc tranquil on utilitzar aquesta documentacióny teniu dret a portar el kit a casa un cop hagueu votat.

Des de l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) i la plataforma Vot Accessible, com a impulsors d’aquesta reivindicació i de la modificació de la llei electoral, valorem molt positivament que una vegada més les persones cegues que ho desitgin puguin votar secretament i sobretot de forma autònoma.

aquesta serà la segona vegada que es podrà exercir aquest DERECho a les eleccions europees. Esperem ser molts els que exercim de manera secreta el nostre dret, i animem a sol·licitar el kit, i fer tota la difusió que pugueu.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons