Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

Carrers de Plataforma única i el cas de Passeig de Gràcia

El 15 de novembre de 2014 L’ACIC denunciava publicament mitjançant un video, el seriós perill que comportava la recent remodelació del passeig de Gràcia de Barcelona.
Les voreres renovades incorporen un carril de servei on poden passar taxis, vehicles de càrrega i descàrrega o dels veíns i bicicletes. Aquest carril, està al mateix nivell que la vorera (sense rampes que marquin un desnivell), convertint gran part del passeig en una plataforma única on circulen vehicles i vianants.
Les persones cegues o amb baixa visió es poden trobar en situacions perilloses sense saber-ho, ja que no es van incorporar marques tàctils al llarg de tot el carril de vehicles i per tant no es detecta ni amb els peus ni amb el bastó el canvi de zona entre la de vianants i la de vehicles.

La pràctica de la plataforma única sense canvis de senyalització tàctil i visual amb contrast de colors correcta, s’està duent a terme a ciutats i pobles d’arreu sense tenir en compte el greu risc que comporta per a aquest col·lectiu. Per aquest motiu, l’ACIC va impulsar, juntament amb d’altres entitats de la discapacitat, la creació de la Plataforma ciutadana carrers per a tothom.
El Paseig de Gràcia és un cas greu i paradigmàtic però només n’és un de molts. Carrers per a tothom intenta consensuar solucions que afavoreixin als diversos col·lectius i també lluita per d’altres qüestions relacionades amb l’ús de l’espai públic i l’accessibilitat, com puguin ser la colocació de terrasses, etc.

A continuació podeu veure el video de denúncia inicial i posteriorment torbareu algunes dades més sobre Carrers per a tothom.

La informació sobre aquesta questió está en construcció. Per consultar-ne d’actualitzada visiteu el web de la web de la Plataforma Carrers per a Tothonm.
Per posar-vos en contacte amb la plataforma podeu fer-ho a través del correu
carrersperatothom@gmail.com

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons