Associació Catalana per a la Integració del Cec

Sou aquí:

cotxes elèctrics silenciosos

Cotxes elèctrics

La progressiva implantació dels nous vehicles híbrids i elèctrics comporta una gran perillositat per als vianants, sobretot per a les persones cegues, degut a que són silenciosos i és impossible detectar-los quan s’aproximen.

A Estats Units i Japó, s’ha aprovat legislació que obliga als fabricants d’aquests vehicles a introduir sistemes que facin soroll quan circulin a baixa velocitat, però a la UE i Espanya encara no hi ha regulació.

Des de l’ACIC ens vam dirigir al Ministeri de Foment per preguntar al Govern Espanyol si pensa prendre alguna mesura sobre aquest tema, i ens van respondre que això és competència de la Unió Europea, i que no tenen pensat adoptar cap regulació nacional.

Al maig del 2010, amb motiu de la nostra visita al Parlament Europeu, vam adreçar un document a diversos grups polítics d’aquest òrgan denunciant aquesta situació i reclamant una legislació clara i contundent.

La Unió Europea de Cecs està reivindicant aquesta qüestió a la Unió Europea, i ha publicat undocument de posició sobre els perills d’aquests vehicles.

Com a conseqüència, el Ple del Parlament Europeu en una votació del 6 de Febrer de 2013 va aprovar unaresolució legislativa sobre la proposta de Reglament del Parlament Europeu i del Consell sobre el nivell de so dels vehicles de motor que s’està elaborant, i que pretén legislar en la mateixa línia que la regulació d’Estats Units i Japó.

Estem a l’espera que aquesta legislació s’aprovi i concreti per proposar mesures a tot l’Estat Espanyol i a Catalunya.

Tot i així, també pensem que les diverses poblacions poden promoure mesures que ajudin a evitar perills als carrers d’aquestes.

Vam mantenir una reunió amb el Regidor de Movilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. Freixedes, per tal de parlar d’aquest tema, i li vem fer arribar les següents propostes:

 1. Implementar un requisit per garantir algun tipus de so en els taxis elèctrics o híbrids, a l’hora de concedir les llicencies.
 2. Promoure i incentivar la instal·lació d’algun tipus de so en els taxis de la ciutat.
 3. Implementar un requisit per garantir algun tipus de so a tots els vehicles híbrids i elèctrics adquirids per l’Ajuntament, tal i com ja es va fer en el cas dels busos.
 4. Que les entitats del sector de la discapacitat visual, puguem participar conjuntament amb els técnics municipals i valorar com a usuaris, avans de la seva adjudicació, les solucions tècniques que ofereixin les diverses empreses que optin als concursos públics convocats per aquest Ajuntament, per tal d’adquirir vehícles híbrids i eléctrics. Creiem interesant poder participar com a usuaris, en la valoració de les solucions avans de la seva aplicació, per tal d’augmentar les possibilitats que la solució adoptada sigui l’adient.
 5. Campanya de sensibilització als fabricants y conductors. És important conscienciar als fabricants i conductors d’aquesta problemàtica.

Compartir

 • Compartir a Facebook
 • Compartir a Twitter
 • Compartir a Delicious
 • Compartir a Meneame
 • Enviar per e-mail
 • XHTML 1.0 Strict vàlid
 • CSS Vàlid
 • RSS vàlid
 • nivell doble-A de conformitat, pautes d’accessibilitat als continguts web 2.0 del      W3C WAI

Creative Commons License Obra de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec subjecta a una llicència de Creative Commons